fbpx
Продължете към съдържанието
Концентрат от бъз

Концентрат от бъз – защо си струва?

Струва ли си концентратът от бъз?

Концентрат от бъз –  той не е само една много вкусна и приятна напитка, но и има изключително ползотворно действие за организма ни. Нека да сме точни – никой не пие концентрат директно, по-скоро говорим за самия сок от бъз или за вече разтворения концентрат. Сокът от бъз си струва не само, заради многобройните здравословни ползи, които са неимоверни, но и заради ненадминатия вкус. В тази статия сме описали основни негови плюсове, които може да го направят предпочитаната от вас безалкохолна напитка

 • Идеален за коктейли

Сиропът от бъз пасва много добре за различни алкохолни и безалкохолни кокетйли. Уиски, ром, водка, джин пасват идеално с комбинации с други сокове, цитрусови плодове и вода. Описали сме доста такива рецепти е един друг наш материал за най-добрите коктейли със сироп от бъз.

 • Стимулира храносмилането

Много от плодовете и зеленчуците стимулират храносмилането, защото са богати на фибри. Бъзът има даже още по-силни свойства, защото в една чаша бъз се съдържат около 40% от необходимите фибри за деня, което стимулира допълнително чревните движения и обработката на храната. По-този начин бъзът също подпомага за забързването на метаболизма, което само по себе си помага за отслабването. 

 • Подобрява сърдечносъдовото здраве

Бъзът е нe само богат на фибри, но и има ползотворно влияние върху сърдечносъдовото здраве. Високото съдържание на фибри помага и в пречистването на кръвоносните съдове от плаки и натрупване на лош холестерол. Това спомага за намаляването на рисковете от възникване на сърдечно съдови заболявания, хипертония, атеросклероза.

 • Грижи се за кожата

Бъзът има и огромно съдържание и на антиоксиданти и биофлавоноиди. Това са вещества, които имат широко приложение в козметиката. Активните вещества се използват в много продукти за борба със стареенето.

 • Бюджетна

Бъзонадата се разтваря в съотношение 6 към 1, следователно една бутилка се равнява на 7 литра. Това е много удобен вариант за вкусна напитка за лятото. Идеална за летни събирания, защото една бутилка стига за повече сок. Ясно е, че с колата или с по-популярните безалкохолни не може да се конкурира, но ако някой търси натурален сироп или сок, едва ли ще сравнява кока кола…

 • Разнообразни рецепти 

И после едно от най-хубавите неща за Бъзонада е безбройните различни рецепти, които могат да се пробват. Има много различни рецепти за коктейли, както алкохолни така и безалкохолни. Дали обичате газирани напитки или не, бъзът предлага всякакви употреби. Не на последно място рецептите могат и да се променят спрямо сезона. Тоест ако искате топла и згряваща напитка за зимата или освежаваща за лятото и двете са възможни с Бъзонада. 

 

Сиропът от бъз има неподозирани ползи. Концентратът е не само много полезен на здравето, но и една много вкусна напитка за лятото. Ако ви трябват идеи за интересни рецепти, можете да прочетете статията ни за “Алкохолни и безалкохолни коктейли със сироп от бъз”.

бъзонада оригинал

Още не си пробвал?

Нашите сиропи от бъз са:

бъзонада с лавандула

Сподели

Call Now

0
  0
  Количка
  Количката ви е празнаКъм магазина

  Посети 5 от локациите ни и спечели безплатна Бъзонада!

  Получи локациите на имейла си!