fbpx
Продължете към съдържанието
сироп от бъз за дълголетие

Как сиропът от бъз помага за дълголетие?

Сироп от бъз за дълголетие

Ползите от сиропа от бъз са всеизвестни. Той има изключително добро влияние върху тялото и здравето на човека. Един по-малко известен факт е, че помага и конкретно и за дълголетието. Сега ще ви обясним защо и ще ви дадем една рецепта за сироп от бъз за дълголетие. 

Предварително искаме да кажем, че нямаме претенции в статията да изразяваме медицински компетентно мнение, а само да споделим общи положителни за здравето характеристики на бъза и сиропа от него. Наясно сме, че всеки човек е индивидуален и само компетентни медицински лица могат категорично да препоръчат една или друга хранителна диета за вашия организъм.

 • Подобряване на имунната система 

Бъзът по принцип има много добро действие върху имунната система и помага за нейното укрепване. Черният бъз се използва от векове в Европа, Африка и Азия за медицински цели. Плодовете на черния бъз са богати на витамини А, В6 и С, калций, желязо. Те активират имунната система и е доказано, че имат силни антивирусни и антигрипни свойства. 

 • Повишаване на тонуса

Поради множеството витамини и минерали, които се съдържат в бъза и особено в черния бъз, сиропът имат огромно положително въздействие върху тонуса. Поддържането на добър тонус е много важно за това да имате добро качество на живота! 

 • Подобряването на хормоналния баланс 

Един от проблемите на остаряването е промяната на хормоналният в баланс в определени възрасти, което може да предизвика проблеми. Бъзът помага за поддържането на равномерния хормонален баланс, а това както може да се досетите влияе положително на вашата жизненост дори и при по-напреднала възраст.

 • Грижи за кожата

Черният бъз е богат на антиоксиданти и биофлавоноиди, затова и екстракт от плодовете се използва и в много козметични продукти за борба със стареенето. Високото съдържание на активни вещества и витамин А го правят подходящ, ако искате да подхраните вашата кожа допълнително.

 • Рецепта за топла бъзонада

Ако решите, че си струва да опитате една различна рецепта за сироп от бъз, веднага ще ви помогнем! Това е една от любимите ни:

50 мл. Бъзонада 

50 мл. Сок от череша 

300 мл. Изворна вода 

3 Ледчета 

1 Резен лимон 

Ако искате да видите още вкусни рецепти, можете да прочетете статията ни за “Безалкохолни коктейли с Бъзонада”.

бъзонада оригинал

Още не си пробвал?

Нашите сиропи от бъз са:

бъзонада с лавандула

Сподели

Call Now

0
  0
  Количка
  Количката ви е празнаКъм магазина