fbpx
Продължете към съдържанието
Сироп от бъз - ползи

Сироп от бъз – основни ползи

Сироп от бъз – ползи

Сироп от бъз и неговите ползи – той не е само една много вкусна и приятна напитка, но и има изключително ползотворно действие за организма ни. Ползите за здравето са неимоверни, а вкусът ненадминат. 

 • Стимулира храносмилането

Повечето плодове и зеленчуци стимулират храносмилането, защото обикновено са богати на фибри. Бъзът обаче е дори по-подходящ за целта, защото в една чаша бъз се съдържат около 40% от необходимите фибри за деня, което стимулира допълнително чревните движения и обработката на храната. По-този начин бъзът също подпомага за забързването на метаболизма. 

 • Стимулира отслабването

Забързването на метаболизма е един от най-лесните начини за отслабване. Друга функция на бъза, която помага в случая е и фактът, че бъзът поддържа нивата на кръвната захар стабилни, което е от значение в предпазването от натрупване на мастна тъкан.

 • Подобрява сърдечносъдовото здраве

Както вече установихме бъзът е богат на фибри, които освен за отслабване са полезни и за подобряване сърдечносъдовото здраве. Бъзът е богат доставчик на фибри, които помагат и в пречистването на кръвоносните съдове от плаки и натрупване на лош холестерол, което намалява рисковете от възникване на сърдечно съдови заболявания, хипертония, атеросклероза.

 • Грижи се за кожата

Бъзът освен фибри е богат и на антиоксиданти и биофлавоноиди, което допринася за широкото му приложения и в козметиката. Тези активни вещества в комбинация с високите нива на витамин А  го правят много подходящ за продукти за борба със стареенето.

 • Подобрява функцията на дихателните пътища

Сиропът от бъз има свойството да облекчава кашлица, запушен нос, тежка хрема, дори бронхит. В състава си той има биофлавоноиди, които са активни вещества, които потискат възпалението.

Както виждате сиропът от бъз има много повече ползи, отколкото сте предполагали. Не само това, но и една много приятна напитка, която можете да пиете. Ако искате да пробвате различни рецепти, с които да разнообразите малко вкуса можете да пробвате някой от нашите “Безалкохолни коктейли с Бъзонада”.

бъзонада оригинал

Още не си пробвал?

Нашите сиропи от бъз са:

бъзонада с лавандула

Сподели

Call Now

0
  0
  Количка
  Количката ви е празнаКъм магазина

  Посети 5 от локациите ни и спечели безплатна Бъзонада!

  Получи локациите на имейла си!