fbpx
Продължете към съдържанието
сок от бъз

Сок от бъз – 5 причини да го пием

Бъзът е едно от най-често използваните лечебни растения в света. Индианците са го използвали за лечение на инфекции, а древните египтяни, за да лекуват изгарянията си. И до ден днешен бъзът се използва в народната медицина. И, да, като цяло идеята ни е, че има много причини да пиете сок от бъз, а сега ще ви представим само 5 от тях. 🙂

Сок от бъз за здраве през зимния сезон


Бъзът е много богат на витамин А и витамин C. Това го прави добър приятел в преборването на всяка настинка. Особено през зимата, когато върлуват най-много вируси, е хубаво да пием сок от бъз. Доказано е, че той не само помага за предотвратяването на настинка, ами ако все пак настинете, сокът от бъз ще помогне настинката да отмине по-бързо. Разбира се, той е само помощно средство, така че при нужда от лечение трябва да се консултирате най-вече със съответните специалисти.

Здравословното винаги е на мода


Да се храни здравословно винаги ще си бъде една от главните цели на всеки човек през 21-ви век. В днешно време е много трудно да намерим натурални продукти, които да консумираме, особено когато говорим за напитки. Почти всички напитки на пазара използват изкуствени оцветители и подсладители и са пълни с консерванти. А напитките, които са натурални, не винаги имат хубав вкус. Сокът от бъз е не само полезен, но и много вкусен. Той е страхотен заместител на всички газирани напитки на пазара. В нашата статия „Да заместим газираното с натуралното“ може да разберете повече.

Да бъдем по-щастливи

Учени са взели екстракт от растението на бъз и след като са го изследвали, са установили, че то действа като естествен източник на антидепресанти. Въпреки че все още са необходими много изследвания, за да се докаже изцяло ролята на бъза над психичното здраве, няма как да отречем, че една хубава напитка може да сложи усмивка на лицето ни. 🙂

Сок или сироп?

Освен сок от бъз, можете да си пиете и сироп от бъз. Сиропът от бъз може да се използва по най-различни начини. Освен че може да се превърне в сок от бъз, той е страхотна добавка към кафето ви сутрин. Може да си направите топъл чай от бъз. Много хора използват сироп от бъз, когато готвят. Той е особено подходящ, когато правите сладкиши. Също така може да го добавите към алкохолни и безалкохолни коктейли. Начините, по които може да се използва са безкрайни. А тук ви даваме идеи за няколко безалкохолни коктейла с бъз.

Вкус от детството

Не на последно място слагаме вкусът! Много хора са израснали на село, или са имали  някоя баба или леля, която им е правила сок от бъз и им е носила куп бутилки. А някои от вас сигурно са помагали със събирането на самия бъз, а защо не и с приготвянето му. Точно този незабравим вкус може да те отнесе в едно друго време – време на безгрижие! 

Ако все още се чудите дали да пиете сок от бъз – недейте! Ние ви предлагаме 4 различни вкуса сироп от бъз Бъзонада, от които може да избирате! Изберете любимия си вкус и му се насладете!

бъзонада оригинал

Още не си пробвал?

Нашите сиропи от бъз са:

бъзонада с лавандула

Сподели

Call Now

0
    0
    Количка
    Количката ви е празнаКъм магазина

    Посети 5 от локациите ни и спечели безплатна Бъзонада!

    Получи локациите на имейла си!