fbpx
Продължете към съдържанието
Рецепта за сироп от бъз

Традиционна рецепта за сироп от Бъз в модерен вариант!

Как и защо една рецепта за сироп от Бъз се променя?

Всички ние сме пили домашния сироп от бъз на баба и на дядо, когато сме били по цяло лято на село (или поне повечето хора от екипа на Бъзонада сме били така 😁). Свързваме го с безгрижните и дълги дни, прекарани в игри и забава. В онова време имаше една вкусна напитка, която утоляваше жаждата ни и ни даваше сила да играем с часове наред! 

Е, да, но времето лети и ние порастваме, както се променят и доста неща около нас. В това число влиза и рецептите, по които се прави тъй вкусният сироп от бъз. И въпреки че технологията не се е променила толкова с годините, то тази традиционна рецепта за сироп от бъз вече се е попроменила… От една страна, това е следствие и от комерсиализирането на самата напитка.

Истината е, че тя вече може да бъде срещана не само под формата на нещо традиционно и домашно приготвено „от баба и дядо“. Доста успешно се използва и в миксология за направата на най-разнообразни алкохолни и безалкохолни коктейли. Всъщност, за най-добър коктейл за 2016 година е избран Hugo, като една от основните му съставки е сироп от бъз

„Пазарът променя нещата“

Именно това повишаване на търсенето и интереса, води до развитието и модернизирането на вкусовете. Налице са редица разновидности, които до скоро ги е нямало. Например вече се прибавят различни подсладители. Сред тях са стевия, сироп от агаве или мед.

Сиропът от бъз може да бъде приготвен и с помощта на други билки – мащерка, маточина или дори и по-екзотични такива. Налице са и различни видове екстракция – топла или студена като и при двете се получава различен вкус и се извличат различни вещества и свойства от вложените съставки.

Ако си мислите, че една традиционна рецепта за сироп от бъз не може да се реализира на пазара, ние няма да се съгласим с вас! Хората обожават както традиционния вкус, който ги връща в детството, така и иновацията, която успешно надгражда с напълно различни и новаторски вкусове и идеи.

Най-доброто от старото и най-доброто от новото

Ние от Бъзонада залагаме на добре познатата ни технология – студената екстракция. Според нас, тя най-добре запазва полезните качества на използваните билки и влияе най-положително на организма. Освен това, така запазваме добре познатия ни вкус! Това е начинът, по който се е приготвял сиропът от нашите баби и дядовци – повече прилича на свежа лимонада, отколкото на чай. Въпреки тази традиция в технологията на приготвяне, която ние продължаваме, влагаме авторство в нашите рецепти. Добавяме различни билки, с цел да съчетаем приятното с полезното. Стараем се нашата Бъзонада да има полезно въздействие върху хората и неповторим вкус, който всеки да разпознава. 

Ако Ви липсва вкуса на детството, то винаги можете да опитате сиропите на Бъзонада. Сигурни сме, че ще Ви харесат и е можете отново да си припомните безгрижието от времето, когато бяхме деца. А пък се надяваме нашите авторски рецепти да бъдат вкусовете, които Вашите деца ще свързват с радостните дни, прекарани в игри.

бъзонада оригинал

Още не си пробвал?

Нашите сиропи от бъз са:

бъзонада с лавандула

Сподели

Call Now

0
    0
    Количка
    Количката ви е празнаКъм магазина

    Посети 5 от локациите ни и спечели безплатна Бъзонада!

    Получи локациите на имейла си!